Bike Motion 2018

Dit weekend wordt de Bike Motion weer gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Samen met Floris en Rogier zijn wij gisteren een kijkje gaan nemen.

Rond half 1 stapten we de warme beursvloer op in hal 10. We liepen gelijk tegen de stand van LaMachine/Sockeloen aan. Hier was ook het Kwaremont café, maar het was nog iets te vroeg….er was wel een quiz bezig – petje op, petje af – en besloten hier later aan mee te doen. Verder in hal 10 veel stands over vakanties en toertochten en urban bikes.

We liepen linksaf naar hal 9. Op de Craft stand leuke shirts van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Na een broodje kroket gingen we langs bij Merida. Ik had nog een goodie tegoed en kreeg hier een Merida cap mee.
De Bahrein Merida fietsen hadden toch een mooiere afwerking qua bekabeling kunnen hebben, was onze mening.

Rogier was op zoek naar een nieuwe helm, maar tot onze verbazing was Giro of Lazer niet aanwezig op de beurs. Niet alle merken zijn hier vertegenwoordigd, wat soms jammer is.
Bij Oakley gingen we wat helmen passen, maar deze waren toch relatief aan de grote kant. Bij Abus daarentegen hadden ze hele mooie nieuwe helmen, die ze samen met Movistar hebben ontwikkeld. Voor € 199 heb je een topmodel. Je kon hier ook een slot proberen te openen met 1 van de honderd sleutels, had je geluk dan kreeg je een helm cadeau!

We hadden in hal 8 het idee dat we niet alles hadden gezien en dat bleek te kloppen. We waren nog niet in hal 11 geweest!
Hier stonden oa. Specialized en Bianchi. Bij Bianchi konden we de nieuwe Oltre XR3 Disc bewonderen, die was er namelijk nog niet. Als Bianchi liefhebber kon ik hier mijn hart ophalen. Nog steeds blij met mijn Oltre XR! Stef Clement bleek later op de middag nog op de Bianchi stand te zijn geweest om te signeren.

We liepen weer terug naar waar we begonnen waren en sloten de dag af met een lekker Kwaremont! Toch mooi hoe ze dat hebben ontwikkeld met het bijbehorende glas.
Het was een leuke middag, maar niet echt wow. Het meeste wat er staat ken je al wel, dus in dat opzicht weinig verassingen. Het seizoen loopt al, dus ik denk dat er ook wat minder bekende wielrenners zullen komen in vergelijking met de vorige edities.

Tot in maart 2019.

[mappress mapid=”4″]

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *