Canyon

Maandag 26 februari was het de grote dag voor Rogier. Hij mocht zijn nieuwe Canyon fiets gaan ophalen! Nee, niet laten opsturen, maar de beleving van de weg er naar toe is veel leuker. En ik mocht mee. op naar Koblenz, Duitsland.

Om 9.00 uur stond Rogier voor de deur en gingen we op pad. Het was een uurtje of 3 rijden, dus altijd gezelliger met z’n tweeën. Na een kleine tank zoektocht voor de Duitse grens, konden we weer op pad en kwamen de sneeuwvlokjes naar beneden, toen we eenmaal in Duitsland waren.

Duitse industrie

Autobahn

Klein beetje sneeuw

Canyon fabriek in de verte

We besloten door te rijden en een koffie te scoren in Koblenz zelf. We moesten wel op tijd bij Canyon zijn, afspraak is afspraak in Duitsland, dus besloten we uiteindelijk om maar gelijk richting het Canyon Experience Center te rijden. We wilden natuurlijk ook nog wel even rondkijken daar. En natuurlijk hadden ze hier ook een restaurant gedeelte! We kwamen aan rond lunchtijd, dus alle Canyon medewerkers vulden de kleine kantine. Wij gingen voor een cappuccino en een taartje. Die bratwurst kwam later wel. We konden nog een half uurtje rondlopen en ons vergapen aan alle mooie bikes die er stonden. Het was nog best druk met andere fiets fanaten voor een maandagmiddag.

Prijs € 10.000!

Kleine geschiedenis les

 

Sram XX1 Gold

Canyon bikes

Fiets van Nairo Quintana, Giro 2014
Rond 13.00 uur kwamen we op het gedeelte waar de nieuwe fietsen op een kleine verhoging stonden te wachten op hun nieuwe eigenaar. En de Canyon Aeroad CF SLX van Rogier stond er gelukkig ook tussen. Een Canyon medewerker begroette ons hartelijk en gaf een uitgebreide uitleg over de fiets. Met Ulterga Di2, moet je wel even weten hoe alles werkt en schakelt. Ook de disc wielen met steekassen hebben een andere manier van in- en uit elkaar halen als je je fiets wil vervoeren of schoonmaken. Nadat alles duidelijk was, kon de fiets mee naar huis!

Mein Canyon

Nog eerst nog even poseren voor de Canyon store:
De terugreis van 3 uur kon weer ingezet worden en binnen in de auto was het lekker warm, want wat was het koud buiten!
We hadden inmiddels wel trek gekregen en gingen op zoek naar een tankstation, want we hadden wel trek in een Duitse bratwurst gekregen. We stopten bij een pomp en hier hadden we ook gegeten toen we terugkwamen van onze trip in Toscane. Hoe toevallig.

Smakelijk

Na nog een kleine file vlak voor Breda, stapte ik met het avondeten weer thuis binnen. Het was het een mooie dag om op terug te kijken! Weer een experience rijker en Rogier is helemaal klaar voor het komende fietsseizoen.

Hammerhead Karoo fietscomputer, review volgt snel…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *