Carbon Herstel van de Bianchi

De Ronde van Vlaanderen Cyclo van 31 maart eindigde voor mij niet zoals het zou moeten, namelijk met een gebroken achterbrug. Op 3 plaatsen gebroken en de rechterkant zelfs volledig doormidden.

Gelukkig kan er tegenwoordig veel en de woensdag erop had ik mijn frame al bij Carbon Herstel gebracht. Enkel het frame, alles eraf dus, aangezien het frame in de oven moet om zo het carbon te laten harden.
Mijn fiets is niet verzekerd voor schade, iets wat ik nu wel heb gedaan uiteraard. Maar gelukkig kreeg ik nog wel wat terug van mijn eigen verzekering. Aanrader dus om lid te worden bij de NTFU. Voor nog geen € 40,- per jaar ben je automatisch verzekerd tot € 1.000,- en je krijgt ook nog korting op toertochten bijvoorbeeld.

Het was een complexe reparatie met drie breuken en hier waren ze wel even zoet mee! Ik had gekozen om de achterbrug volledig celeste te laten lakken na de reparatie en er zouden ook stickers van www.mywayofcycling.com gemaakt worden die ik erop zou plakken. Ook zouden ze het logo van Vacansoleil eraf halen.

En dan wachten…..in de tussentijd maar op de mountainbike het bos in. Iets wat je met het lekkere weer anders te weinig doet. Zo leerde ik de Niner beter onder controle te krijgen en ben je ook weer net wat anders aan het trainen. Ik kon ook de fiets van Rogier lenen, een Kuota Kharma, om zo met dit lekkere weer toch nog wat kilometers te kunnen maken. Maar goed, niets rijdt zo lekker als je eigen fiets natuurlijk.

Begin vorige week kreeg ik bericht dat mijn frame weer klaar stond. Iets waar ik niet op had gerekend, dacht dat ze nog wel even bezig zouden zijn.
Maar zeker goed nieuws, dus gelijk het frame opgehaald en wat een vakwerk hebben ze geleverd.

Carbon Herstel Bianchi (15) Carbon Herstel Bianchi (15) Je ziet er helemaal niks meer van en het is precies geworden, zoals we afgesproken hadden. Hierna gelijk door om mijn fiets weer in elkaar te laten zetten. Een dag later stond de Bianchi weer kant en klaar thuis en kon ik de stickers aanbrengen en wat kleine dingen monteren.

Zaterdag zou ik gaan fietsen met Rogier, dus dat kwam mooi uit om zo gelijk de Bianchi weer uit te laten. Je leest er in mijn volgende verslag meer over!

Jeroen en Carbon Herstel, bedankt voor het vakwerk! Ik hoop jullie niet meer nodig te hebben in de toekomst ;-), maar zal jullie zeker aanbevelen bij iedereen die het toch nodig heeft.

Contact Carbon Herstel
Aeroparc Gilze-Rijen
Ericssonstraat 2
5121ML Rijen
www.carbonherstel.nl

Carbon Herstel Bianchi (15)

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *