De nieuwe Apex Flare 3.0 van Thijs

Thijs volgt mijn blog en heeft een nieuwe racer: een Apex Flare 3.0! Lees hieronder zijn verhaal, hoe hij tot deze keuze is gekomen en wat hij van deze fiets vindt.

Apex Flare 3.0

Op zoek naar een nieuwe racer liep ik begin januari, op aanraden van een fietsmaat, Cycle Center 53-11 in Zaltbommel binnen. Ik werd aangenaam verrast door de hartelijke ontvangst, sfeer en het enthousiaste team. Iedereen heeft de klant/gast centraal staan, complimenten!

Ik ging op pad om een Cannondale te gaan kopen, maar werd getriggert door het, door familie van Tuyl zelf ontwikkelde, fietsmerk Apex en wielenmerk Quasar. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt voor de allernieuwste aanwinst van CC53-11, de Apex Flare 3.0: customized in mijn design/kleuren en laten afmonteren met Shimano Ultegra R8070 DI2 Disc groep en Quasar QS55 Carbon wielset.

In de tussentijd werd mij, door Alan van Tuyl, het Guru Bike Fit programma aangeboden, waarbij door Alan en de computer snelle en nauwkeurige aanpassingen werden gedaan voor een optimale fietshouding en juiste keuze van het frame. Een leenfiets werd beschikbaar gesteld, omdat ik mijn racer via marktplaats al had verkocht, zodat ik al meters kon gaan maken.

Ook vond ik het tijd om mezelf eens te laten testen bij SMC Sportmax-Cycling Performance Centre in Eindhoven. Sportarts Edwin Achterberg kwam met goed nieuws, de test was goed gegaan en alle waardes prima in orde, maar vooral gepolariseerd moest gaan trainen voor een succesvol jaar.

Apex Thijs (10)Apex Thijs (10)En vandaag is het eindelijk zover; ik mag mijn nieuwe racer ophalen, Yes!!
Prima weertje was het afgelopen weekend om de Flare direct los te laten bij de toertocht Veenendaal – Veenendaal! Superstrak, lekker laat remmen met de schijfremmen en perfect dat schakelen met Di2.

Het blad Fiets heeft de Apex Flare 3.0 al getest, lees hier het verslag. Binnenkort verschijnt er nog een review, maar dan over de Apex met schijfremmen.

 

Je kunt Thijs volgen via zijn Strava.

Bedankt voor je leuke bijdrage!

Verdere informatie:
https://www.cc5311.nl
http://apexbikes.nl
http://quasarwheels.com/
https://www.smcsportmax.nl

Apex Thijs (10)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *