Limburg met de Natte Sluis

Twee weken geleden was ik nog in Limburg en gisteren weer terug om te gaan fietsen met wat jongens van de Natte Sluis. Dit clubje is opgericht op een Pinksterweekend jaren geleden en naast de traditionele Pinkster Ride, fietsen we met elkaar door het jaar heen.

Natte Sluis Limburg (10)Zo dus ook gisteren, waar we besloten om met vijf man af te reizen richting Valkenburg. De zomertijd was bij iedereen goed doorgekomen en na een kop koffie en een worstenbroodje bij Willem thuis was het tijd om te vertrekken. We gingen met één auto en na wat gepuzzel pasten de twee fietsen in de achterbak (en 3 achterop natuurlijk) We konden vertrekken.

Het Amstel Café van de gelijknamige Amstel Gold Race Xperience is een goede uitvalsbasis, waar je goed(koop) kan parkeren en na afloop ook nog een douche kunt nemen. Rond 11.00 uur waren we klaar voor vertrek en we zouden lus 2 (113 km) gaan rijden met een eigen sausje. Martijn “Bomtador” kent hier de omgeving zeer goed, dus onze wegkapitein stuurde ons richting de Geulhemmerberg. Daarna de afdaling met in de verte Maastricht. Altijd een mooi gezicht.

Hierna volgden de Bemelerberg, Wolfsberg, Loorberg en ging de weg richting de Camerig. We lieten de Schweiberg vandaag links liggen en besloten om na de Camerig naar het Drielandenpunt te fietsen via de Belgische kant. We zouden gaan lunchen bij het Hijgend Hert, dus we moesten een deel van onze eerdere afdaling weer terug omhoog fietsen. Zeker dat stuk bij Lodge 7 omhoog is pittig. Maar de conditie gaat met het vele fietsen goed vooruit en dit was de laatste inspanning voor de lunch.

Bij het Hijgend Hert was nog plek genoeg en na een kop koffie, cola en omelet spek/ei voor mij, koelde het toch wel aardig af. Het was een prachtige dag met zon en bijna geen wolken, maar toch een graad of 12. Complimenten voor de snelle bediening! Snel weer de fiets op en nu kwam deel twee van de rit met wat steilere klimmetjes.
Eerst over de Kruisberg, een mooie opwarmer. Hierna volgde de Eyserbosweg, vooral in het bos pittig, maar met een 34×27 was het toch goed boven komen. Zie er altijd tegenop, maar uiteindelijk is het goed te doen. Even wachten op elkaar, niet iedereen had al de nodige kilometers gemaakt dit jaar 😉 en door naar de Fromberg.

Samen met Willem ging het in goed tempo omhoog en dat is achteraf ook te zien op Strava, een PR hier. Valkenburg was weer in zicht en we besloten om via de Sibbergrubbe naar Valkenburg te fietsen. De Keutenberg werd unaniem weggestemd 🙂
Ik zat er lekker in vandaag en als toetje zouden we de Cauberg nog even doen. Bij de afdaling hier naar toe nog een kleine aanvaring met een auto die ineens stilstond (niks aan de hand verder) en toen linksaf de Cauberg op. Nog even flink pompen en bovenaan omdraaien en richting de AGR Xperience. Beneden stonden Joost en Martijn te wachten op ons en Martijn wilde eigenlijk ook nog wel even naar boven de Cauberg op. Alleen is maar alleen, dus ik ging nog een keer mee.

De rest zat inmiddels al te wachten bij het Amstel Café en een welverdiend biertje werd besteld. Met elkaar een mooie ronde van 85 km gefietst en wat een prachtig weer hebben we gehad. Na de douche alles weer de auto in en op naar Breda. Tijdens de rit hoorde we Sagan nog winnen in Gent – Wevelgem en werd de dag uiteindelijk bij Sander afgesloten met een lekker frietje.

Ik kijk al uit naar Pinksteren, mannen bedankt voor het lachen!

Check mijn Strava voor de rit details

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *