Zuid-Limburg

Afgelopen weekend stond ons jaarlijkse familieweekend gepland. Ik zou dit keer het huisje boeken en Zuid-Limburg leek me wel een mooie omgeving om een weekendje door te brengen.
We boeken al een paar jaar huisjes via Beaujean Vacances en op de website kwamen we een prachtig vakwerk huis tegen aan de Schweiberg. Als wielerliefhebber kon dit niet beter, want mijn fiets ging zeker mee!
Erik Gruyters
Vrijdagmiddag kwamen we aan bij het huisje, alles uitpakken en tijd voor een lekker biertje. Ik had al wat routes gemaakt met Strava, dus eens kijken wat mooi zou passen.

Zaterdagochtend na het ontbijt had ik een route in de Garmin gezet van een kilometer of 45, twee uurtjes onderweg. Dan was ik weer mooi terug voor de lunch!

Eerst de Schweiberg afdalen en onderaan weer omhoog, heb ik de eerste beklimming maar gehad. Bovenaan rechtsaf, afgedaald van de Loorberg en kwam hierna wat onbekende klimmetjes tegen, wel heel mooi door de bossen. Vanaf hier kwamen we weer langs de Schweiberg en ging het richting Epen en de Camerig. Dit is lekkere afdaling, maar het waaide nogal van de zijkant, dus niet maximaal naar beneden. En daar doemde de Camerig op, een lekkere lange klim. Rustig aan beginnen en uiteindelijk weer op het vlakke in de bossen, ging de route naar het Drielandenpunt. Hier zat ik een lekkere tred, dus was zo boven. De afdaling richting België werd ingezet en ik bleef op Belgisch grondgebied. Via Gemmenich richting Sippenaeken en kwam uiteindelijk in Teuven terecht. Hier belandde ik weer in het eerste rondje, dus heb nog een aantal dezelfde beklimmingen gedaan, ergens rond de Gelato Farm en de Smockelaer.
Check mijn Strava voor de route.
Erik Gruyters
Aangezien het zaterdagavond heel gezellig is geweest, was ik niet van plan om in de ochtend de fiets te pakken. Quality time met de familie. In de middag vertrokken de meesten, maar ik bleef tot maandag. En in de middag ging de zon nog eens schijnen, dus weer een ronde gemaakt van 45km en hop, op pad nog net voor het eten. Begin was hetzelfde als de rit van gisteren, alleen nu rechtstreeks naar de Camerig en Drielandenpunt. Voelde de hamstrings wel van gisteren, maar kende nu ook beter het parcours en de heuvels, dus versnelling erbij. Wederom afdalen Belgische kant van het Drielandenpunt en hierna gelijk rechts weer omhoog naar het noorden. We lekker om eens zo te rijden in 15 graden i.p.v. van de zomer wanneer het 30 graden plus is.

Erik Gruyters Erik Gruyters
De bedoeling was om hierna richting de Eyserbosweg te gaan en via Gulpen terug naar het huisje. Ergens is er wat mis gegaan, want bij Vijlen ging het richting Mechelen en stond ik ineens in het dorp. Heb ik normaal geen last van haha. Toch nog even kijken of ik wel goed zat en toen kwamen net pa, ma en Loet langs met de auto. Besloten om mee naar huis te gaan, douchen en een lekker biertje te gaan drinken bij café het Pintje. Helemaal geen straf.
Check mijn Strava voor de route.
Erik Gruyters  
Al met al lekker gefietst, niet te gek en een mooie voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen einde van de maand.

[mappress mapid=”3″]

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *